Forberedelse til medborgerskabsprøven (2024)

Højskoler i Danmark

Højskoler i Danmark

Danske højskolerFor at bestå den danske medborgerskabsprøve skal man have en bred viden omkring Danmark. At have en bred viden omkring Danmark, betyder at man skal vide en stor del om hvad der er sket i Danmark og hvad der vil ske i Danmark. Man skal også vide noget om hvilke værdier Danmark har og hvad Danmark står får. Hvis altså man gerne vil bestå den danske medborgerskabsprøve, selvfølgelig.

Det er ikke alle der er klar over, hvad en højskole er, hvor mange højskoler Danmark egentlig har, hvor stor en værdi de danske højskoler har og hvilken betydning de danske højskoler har for Danmark. Men måske er det alligevel noget man som dansk borger burde vide? Og måske er det især noget de som gerne vil bestå den danske medborgerskabsprøve og dermed få permanent tilladelse i Danmark burde vide.

Hvad er en højskole?

En højskole er et sted for alle. De er ligesom en kostskole eller en efterskole. Altså et sted man kan bo og have undervisning. Ofte tager man på en højskole som tilbyder de fag og emner der interesserer en. Der er mellem 300 forskellige fag på de danske højskoler, hvilket giver mulighed for at man netop kan finde en højskole der tilbyder de fag og emner der interesserer en.
På højskoler er der ingen eksamen eller karaktere forbundet med opholdet og undervisningen. Det kræver heller ingen forudsætninger for at kunne være en del af en højskole. Det vil altså sige, at man ikke behøver have en bestemt uddannelse eller arbejdserfaring for at kunne blive en del af en højskole.

 

Højskoleophold kan variere. Oftest varer højskoleophold mellem 8 og 40 uger. Der er dog også mulighed for at tage nogle kortere ophold, eksempelvis hen over sommeren i en til to uger.

 

Danske højskoler

Danmark har omkring 70 folkehøjskoler som er opdelt i syv højskoletyper. De fleste er almene og grundtvigianske højskoler. Der er dog også faghøjskoler, idrætshøjskoler, livsstilshøjskoler, kristne højskoler, spirituelle højskoler, ungdomshøjskoler og seniorhøjskoler.

Alle folkehøjskoler er en del af Folkehøjskolernes Forening i Danmark. Foreningen holder til i Højskolernes Hus i København og arbejder for skolereformens udvikling.

 

Så står man og skal til den danske medborgerskabsprøve eller er man bare interesseret i at få et bredere kendskab til Danmark, eller måske overvejer man at tage et ophold på en af de danske højskoler, bør man vide, at det er noget der har en stor værdi for Danmark og dermed samfundet.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply

 
Translate »