Forberedelse til medborgerskabsprøven (2024)

Daginstitutioner i Danmark

Daginstitutioner i Danmark

Skal du op til den kommende danske medborgerskabsprøve? Har du styr på alt hvad der er og vide omkring Danmark, det danske samfund, de danske normer, de danske regler og den danske kultur? Hvis du skal op til den kommende danske medborgerskabsprøve tænker du sikkert allerede, at du har styr på alt hvad der er at vide. Men har du overvejet daginstitutionerne i Danmark?

En daginstitution er et sted hvor småbørn bliver passet af professionelle børnepassere. Der er i Danmark både dagplejer, vuggestuer og børnehaver.
Der er flere måder at drive daginstitutioner på. Der kan både være private, selvejede og kommunale daginstitutioner.
Omkring 75% af dagtilbuddene er kommunale, 25% er selvejende og de resterende er private.

 

dagplejeDagtilbud i Danmark

I Danmark fungerer det således, at forældre eller værger skriver deres børn på venteliste til både dagpleje, vuggestue, børnehave og så videre.
Der skal derfor tages stilling til hvor og hvornår pladsen skal bruges fra og til. Dette skal enten søges gennem egen eller anden kommune.

 

Dagpleje

I de danske dagplejer fungerer det normalt således, at børnene passes i dagplejerens private hjem. Denne form for pasning bruges oftest til børn under tre år.

Der er dog også regler for de danske dagplejer. Det er nemlig således, at dagplejeren ikke må passe mere end fem børn ad gangen.
Dagplejeren skal være godkendt ansat og aflønnet af kommunen.

 

Vuggestue

De danske vuggestuer er oftest drevet af kommunen eller en privat leverandør. De er mest almindeligt at de børn som bliver passet i vuggestuer, er under tre år.

 

Børnehave

De danske børnehaver er som reelt drevet af en privat leverandør eller af kommunen. Normalt går børn i børnehaven fra de er knap tre år og frem til at de skal starte i skole omkring fem eller seksårsalderen.

 

Så skulle du nu komme forbi et spørgsmål eller to som omhandler de danske daginstitutioner, nu når du skal op til den kommende danske medborgerskabsprøve, så kan det i hvert fald ikke være det der giver et forkert svar til den store medborgerskabsprøve.

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply

 
Translate »