Forberedelse til medborgerskabsprøven (2024)

Efterskoler i Danmark

Efterskoler i Danmark

Den danske medborgerskabsprøve er lige om hjørnet. De fleste forberedelser er klaret. Men har du styr på hvad en efterskole er og hvor populære efterskoler er i Danmark? Hvis ikke, så bør du læse med videre… For hvem vil ikke gerne vide alt hvad de kan om Danmark og danskerne. Det vil du sikkert gerne, hvis du står og skal op til den kommende danske medborgerskabsprøve ?

Danmark er ikke blot kendt for den specielle or ordentlige skolereform, undervisningspligten og få at have startet den første højskole nogensinde. Danmark er også kendt for de danske efterskoler, som igennem mange år har været noget så attraktive.

efterskole

Hvad er en efterskole?

Efterskolen er en dansk skoleform for alle de fra 14 til 18 år. Hvad der specielt kendetegner efterskolen er, at det ikke blot er en almindelig skole man møder ind i fra 08:00 til 15:00. Nej på efterskolen er det meget almindeligt at eleverne bor på skolen på alle undervisningsdagene, og at de har mulighed for at opholde sig på skolen i weekenderne.

Efterskolen indskrev sig meget tidligt i historien, ligesom højskolen gjorde. Det var nemlig da Christen Kold og N.F.S. Grundtvig i år 1800 markerede sig med deres tanker om skole og dannelse. Efterskolen henvender sig modsat til Højskolen til de lidt yngre publikum. Man kan på samme måde sammenligne de danske efterskoler og højskoler meget med hinanden.

Der er nu i alt 264 efterskoler i Danmark.

 

Efterskoler i Danmark

Den første efterskole blev grundlagt i år 1879 i byen Galtrup på Mors.
Efterskolerne i Danmark har ligesom som de andre danske frie skoler opnået en stor selvstændighed og frihed til at definere sit særegnede værdigrundlag, pædagogik og praksis.

Ligesom på de danske højskoler, er det for de danske efterskoler også meget almindeligt, at de forskellige efterskoler tilbyder forskellige fag og interesseområder. Der er derfor rig mulighed for at vælge en efterskole som tilbyder lige præcis de hobbyer og interesser du har.


Så står du og er uvidende omkring både de danske efterskoler og højskoler – og skal du op til den kommende danske indfødsretsprøve, kunne det være et kig værd i forberedelsestiden. For hvem ville misse et spørgsmål omkring de danske efterskoler eller højskoler til den danske medborgerskabsprøve ?

 
Comments

No comments yet.

Leave a Reply

 
Translate »